Typy veka pre mlecie nádoby GM 300:
- Štandardné veko:
Perfektne sa hodí pre štandardné aplikácie.
- Veko pre aplikácie suchého ľadu:
Používa sa pre kryogénne mletie so suchým ľadom. Má otvor, ktorým uniká odparovaný CO2, aby sa zabránilo pretlaku vnútri nádoby.
- Gravitačné veko:
Zvlášť vhodné pre homogenizáciu materiálu, ktorý počas procesu mletia stráca objem, napríklad seno.
Viečko automaticky znižuje objem nádoby, čo vedie k tomu, že vzorka je stále stláčaný proti čepeliam noža. To zvyšuje efektivitu procesu.
- Gravitačné veko s prepadovými kanálikmi:
Zvlášť vhodné pre homogenizácii materiálu s vysokým obsahom kvapaliny, ktorý najskôr zaberie viac priestoru, ale pri procese mletia značne stráca objem, ako sú napríklad paradajky.
Viečko automaticky znižuje objem nádoby, čo vedie k tomu, že vzorka je stále stláčaná proti čepeliam noža. To zvyšuje efektivitu procesu.
Kvapalina, ktorá sa dvíha medzi vekom a stenami nádoby v dôsledku kapilárnych síl, je vedená späť do procesu mletia prepadovými kanáliky.
|