Search

Nožový mlyn GRINDOMIX GM 300 Profesionálna príprava vzorky jedla

Žiadosť o cenovú ponuku
Produktový list PDF

Jazyk:

Vďaka svojmu špeciálnemu systému nožov a mlecie komorou s premenlivým objemom spracováva laboratórne nožový mlyn GRINDOMIX GM 300 rýchlo a reprodukovateľne veľké množstvo vzoriek materiálov na úplne homogénne analytické vzorky - behom niekoľkých sekúnd! Vďaka objemu mlecej komory 5 000 ml tento mlyn ľahko homogenizuje celý bochník chleba alebo kompletné pizzu v jednom pracovnom cykle.

Vďaka reprodukovatelnému nastavenie parametrov a programov zabezpečuje nožový mlyn GM 300 analytické výsledky s minimálnou štandardnou odchýlkou. Vďaka týmto vlastnostiam a širokému výberu viečok a nádob, ktoré umožňujú prispôsobenie mlynčeku individuálnym požiadavkám aplikácie, je GRINDOMIX GM 300 profesionálnym zariadením, ktoré je lepšie ako akékoľvek komerčné domáci mixéry.

KRYOGÉNNE MLETIE SE SUCHÝM ĽADOM

Húževnaté alebo elastické materiály, ktoré nemožno zhomogenizovať pri izbovej teplote, sa bezpečne a účinne homogenizujú v nožovom mlyne GM 300 pomocou suchého ľadu. Pre túto aplikáciu je k dispozícii špeciálne kryo veko s malým otvorom, ktoré umožňuje únik možného pretlaku. Pri použití v kombinácii s nerezovou nádobou a celokovovým nožom zaisťuje bezpečné a účinné kryo mletie.

Gravitačné veko umožňuje variabilný objem mlecej komory

Spoločnosť RETSCH vyvinula gravitačné veko, ktoré zmenšuje objem nádoby na mletie a bráni tomu, aby vzorka unikala z procesu homogenizácie priľnutím k stenám nádoby. Veko počas mletia spadne pod svoju vlastnú váhu a vždy leží priamo na vzorke. Výsledkom je dôkladná homogenizácia celého materiálu vzorky. Gravitačné veko je dostupné aj s prepadovými kanálmi. Zaisťuje, aby sa bunková kvapalina uvoľnená vzorkou počas mletia vracala týmito kanálmi do stredu nádoby, čo umožňuje dokonalú homogenizáciu.

Gravitačné veko umožňuje variabilný objem mlecej komory
  • Gravitačné veko vyrobené z autoklávovateľného plastu

Automaticky nastavuje objem mlecej komory na meniaci sa objem vzorky.

  • Gravitačné veko s prepadovými kanálikmi

Ideálne vhodné na homogenizáciu vzoriek s vysokým obsahom vody.

  • Špeciálne veko pre aplikáciu suchého ľadu

Vyrobené z autoklávovateľného plastu umožňuje uniknúť možnému pretlaku cez malý otvor.

  • Nádoba na mletie z nerezovej ocele

Minimálne opotrebenie pri spracovaní tvrdých vzoriek.

  • Nože

K dispozícii sú 4 rôzne nože: z nerezovej ocele, z nerezovej ocele so zúbkovanou čepeľou, celokovový nôž a valec, s titan-niobovým povlakom pre mletie bez kontaminácie ťažkými kovmi. Všetky sú autoklávovateľné.

  • Stierka

Umožňuje znovuzískanie lepivých vzoriek z nádoby.

Príslušenstvo & Ďalšie voliteľné položky

Nožový mlyn GRINDOMIX GM 300 Typické vzorky materiálu

Nožové mlyny RETSCH sú vhodné pre širokú škálu aplikácií. Typické materiály zahŕňajú cukríky, obilniny, syr, dražé, kakaové hroty, doplnky výživy, sušené a čerstvé ovocie, kŕmne pelety, ryby, mrazené výrobky, šunka, šalát, mäso, orechy, olejnaté semená, farmaceutické výrobky, rastlinné materiály, klobásy, mydlo, korenie, zelenina atď.

kapusta

kapusta

gumové cukríky

gumové cukríky

kakaový koláč

kakaový koláč

 ryba

ryba

Najlepšie riešenie pre Vašej prípravu vzoriek nájdete v našej aplikačnej databázi

.

Citations

Our instruments are recognized as the benchmark tools for a wide range of application fields in science and research. This is reflected by the extensive citations in scientific publications. Feel free to download and share the articles provided below.

Laboratórný nožový mlyn GM 300 je vybavený štyrmi ostrými, robustnými nožmi, ktoré sa otáčajú v stredu nádoby na mletie. V závislosti od smeru otáčania sa zmenšenie veľkosti vykonáva tupou stranou (predmletia) alebo ostrou stranou (jemné mletie). Nože sú umiestnené proti sebe, čo ich chráni pred zasiahnutím zrýchlených tvrdých fragmentov vzorky.

Nôž je nepriamo poháňaný silným motorom s výkonom 1,1 kW, ktorý môže dosiahnuť dočasného výkonu až 3 kW. Predvoľba rýchlosti a elektronická regulácia rýchlosti umožňujú dosiahnuť opakovateľných výsledkov.

Výhrady k technickému riešeniu a nedostatkom