Pre spracovanie húževnatých alebo elastických materiálov, ktoré nemožno zhomogenizovať pri izbovej teplote, je k dispozícii kryo sada, ktorá zaisťuje bezpečné a účinné mletie so suchým ľadom. Skladá sa z troch častí:
Spodná časť je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, bočné otvory umožňujú odparovanie CO2 počas kryogénneho mletia; horná časť je štandardné PP veko.
Hroty prispievajú k dôkladnému premiešaniu vzorky.
Tento nôž má 2 čepele a je nevyhnutný pre kryogénne mletie. Je tiež vhodný pre mletie tvrdých vzoriek.
GM 200 je vybavený 4,3'' dotykovým displejom ponúkajúcim jednoduché nastavenie parametrov, úložisko SOP a priamym prístupom na webový portál MyRETSCH prostredníctvom QR kódu. Pre bežné operácie možno uložiť 8 štandardných operačných postupov a 4 programové cykly. Pred a po mletiu je možné nádobu s vekom, vloženým nožom a vzorkou vložiť a vybrať ako kompletnú jednotku.
Spoločnosť RETSCH vyvinula gravitačné veko, ktoré zmenšuje objem nádoby na mletie a bráni tomu, aby vzorka unikala z procesu homogenizácie priľnutím k stenám nádoby. Veko počas mletia spadne pod svoju vlastnú váhu a vždy leží priamo na vzorke. Výsledkom je dôkladná homogenizácia celého materiálu vzorky. Gravitačné veko je dostupné aj s prepadovými kanálmi. Zaisťuje, aby sa bunková kvapalina uvoľnená vzorkou počas mletia vracala týmito kanálmi do stredu nádoby, čo umožňuje dokonalú homogenizáciu.
Sortiment rôznych nádob, viečok a nožov robí z GRINDOMIX GM 200 skutočne univerzálne zariadenie, vhodné nielen pre spracovanie vzoriek potravín a krmív, ale pre širokú škálu ďalších materiálov.
Automaticky nastavuje objem mlecej komory na meniaci sa objem vzorky.
Ideálne vhodné na homogenizáciu vzoriek s vysokým obsahom vody.
Minimálne opotrebenie pri spracovaní tvrdých vzoriek.
Hroty prispievajú k dôkladnému premiešaniu vzorky.
Redukuje objem komory na 0,5 alebo 0,3 litra pre optimálnu homogenizáciu malých objemov vzorky.
Používa sa pre obzvlášť tuhé vzorky, ako je mastné, vláknité mäso.
So 2 nožmi je vhodný pre kryo mletie a mletie tvrdých vzoriek.
Na homogenizáciu lepivých vzoriek so suchým ľadom
Nožové mlyny RETSCH sú vhodné pre širokú škálu aplikácií. Typické materiály zahŕňajú cukríky, obilniny, syr, dražé, kakaové hroty, doplnky výživy, sušené a čerstvé ovocie, kŕmne pelety, ryby, mrazené výrobky, šunka, šalát, mäso, orechy, olejnaté semená, farmaceutické výrobky, rastlinné materiály, klobásy, mydlo, korenie, zelenina atď.
slanina
sladkosti
paradajky
hrozienka
Najlepšie riešenie pre Vašej prípravu vzoriek nájdete v našej aplikačnej databázi
Our instruments are recognized as the benchmark tools for a wide range of application fields in science and research. This is reflected by the extensive citations in scientific publications. Feel free to download and share the articles provided below.
Aplikácie | zmenšovanie veľkosti, homogenizácia a miešanie |
Oblasť použitia | biológia, medicína / liečivá, potraviny, poľnohospodárstvo |
Vstupný materiál | mäkký, stredne tvrdý, elastický, obsahujúcí vodu / tuk / olej, suchý, vláknitý |
Princíp redukcie veľkosti zrna | rezný |
Vstupná veľkosť materiálu * | 40 mm |
Konečná jemnosť | < 300 µm |
Veľkosť dávky / vstupné množstvo* | so štandardným vekom 700 ml / s redukčným vekom 150-300 ml / s gravitačným vekom 300 - 600 ml |
Obsah mlecej komory | so štandardným vekom 1000 ml s redukčným vekom 250 ml/500 ml s gravitačným vekom 400 - 800 ml |
Nastavenie rýchlosti | digitálny, 2,000 - 10,000 min-1 (14,000 min-1 BOOST) |
Materiál mlecích nástrojov | čepeľ: nehrdzavejúca oceľ / titán upevnenie čepele: PVDF / nehrdzavejúca oceľ nádoba: autoklávovateľný plast / plast PP / nehrdzavejúca oceľ |
Nastavenie doby mletia | digitálny, 1 s - 3 min |
Intervalová prevádzka | áno |
Uložiteľné SOP | 8 programov / 4 sekvencie |
Pohon | série-charakteristika motora |
Sila pohonu | ~ 1000 W |
Elektrické napájanie | rôzne napätie |
Pripojenie k elektrickej sieti | 1-fázové |
Kód ochrany | mlecia komora a klávesnica IP 42 |
Spotreba energie | ~ 1000 W |
Š x V x H zatvorený | 350 x 275 x 392 mm (otvorený: 350 x 410 x 553) |
Váha netto | ~ 10 kg |
Normy | CE |
Výhrady k technickému riešeniu a nedostatkom