Search

Kryogénny mlyn CryoMill Účinné kryogénne mletie pri -196°C

Kryogénny mlyn CryoMill
Žiadosť o cenovú ponuku
Produktový list PDF

Jazyk:

Kryogénne mletie je proces, pri ktorom sa tepelne citlivé a elastickej látky úspešne melú, zatiaľ čo sú chladené kvapalným dusíkom. CryoMill je laboratórný guľový mlyn špeciálne vyvinutý pre túto aplikáciu. Je vybavený integrovaným chladiacim systémom, ktorý nepretržite chladí nádoby na mletie kvapalným dusíkom pred a počas mletia. Vzorka je teda skrehnutá a prchavé zložky sú zachované.
Kvapalný dusík je nepretržite dodávaný zo systému Autofill v presnom množstvu potrebnom na udržanie teploty na -196 ° C. Užívateľ nikdy nepríde do priameho kontaktu s LN2 čo zaisťuje vysoký stupeň prevádzkovej bezpečnosti. Vďaka univerzálnosti prístroja CryoMill (kryogénne, ale tiež mokré i suché mletie pri izbovej teplote) ide o ideálny mlyn pre množstvo vzoriek do 20 ml. Výkonné mletie nárazom guľou vedie k najvyššej účinnosti mletia.

Bezkonkurenčný výkon pre kryogénne guľové mletie

  • Max. rýchlosť 30 Hz
  • Horizontálna oscilácia spôsobuje silné nárazové efekty na efektívne spracovanie vzoriek
  • Vstupná veľkosť do 8 mm a konečná jemnosť 5 µm
  • 1 mlecia stanica pre nádoby min. 5 ml a max. 50 ml, adaptér pre 6 x 2 ml skúmavky
  • Nádoby sú počas spracovania priebežne chladené tekutým dusíkom, bezpečná manipulácia vďaka nádrži s automatickým plnením
  • Malý stolný top model
  • Uložiteľné SOP a cyklické programy, kompaktný stolný model, 4 rôzne materiály nádob na suché a mokré mletie

BEZPEČNOSŤ UŽÍVATEĽA A PERFEKTNÉ VÝSLEDKY ZARUČENÉ

CryoMill je kryogénný mlynček navrhnutý s ohľadom na bezpečnosť užívateľa. Tekutý dusík preteká uzavretým systémom a užívateľ nikdy nepríde do priameho kontaktu s LN2, čo zaisťuje vysoký stupeň prevádzkovej bezpečnosti. Automatický chladiaci systém zaručuje, že proces mletia nie je zahájený pred dôkladným ochladením vzorky. To má za následok zníženú spotrebu a zaručuje reprodukovateľné výsledky kryogénneho mletia.

CryoMill je veľmi ľahko ovládateľný. Parametre, ako je frekvencia osciláciou, predchladenie alebo doba mletie, možno digitálne nastaviť pomocou jasne štruktúrované klávesnice. LED diódy na displeji zobrazujú aktuálny stav prevádzky, napr. chladenie alebo mletie.

Mletie zvyčajne trvá len niekoľko minút, aby sa vzorka počas procesu nezahriala. Pokiaľ sú však požadované dlhšie doby mletie, je tiež možné predvoliť obdobie medzichladenie a počet kryogénnych cyklov.

Všetky parametre prístroja sú zachované počas pohotovostného režimu pre ďalšie procesy. Laboratórny mlyn je možné prevádzkovať tiež bez chladenia, čo je vhodné pre širokú škálu aplikácií.

PRE BEZPEČNÉ A ÚČINNÉ PROCESY MLETIE Príslušenstvo pre CryoMill

CryoMill - Nádoby na mletie a adaptéry

Nádoby na mletie a adaptéry

CryoMill je vybavený jednou mleciou stanicou pre nádoby na mletie s skrutkovacím viečkom o objemoch 10 ml, 25 ml, 35 ml alebo 50 ml. Je tiež možné použiť adaptéry pre 4 nádoby na mletie po 5 ml a tiež pre 6 reakčných ampuliek po 2 ml. Pre aplikácie, kde by oceľ spôsobila kontaminácii vzorky, je k dispozícii 25 ml nádoba na mletie z oxidu zirkónia a vhodné mlecie gule, rovnako ako PTFE nádoba.

CryoMill - Prívod tekutého dusíka

Prívod tekutého dusíka

Pre bezpečnú a pohodlnú prevádzku poskytuje RETSCH systém automatického plnenia tekutého dusíka, ktorý je k dispozícii s 50litrovou nádobou a zaisťuje chladenie pri kryogénnom mletí po dobu približne 5 hodín. Je tiež možné pripojiť existujúce kryo tanky k mlynu pomocou spojovacej trubice s poistným ventilom.

gumová kačička

gumová kačička

tvrdý plast

tvrdý plast

 textil

textil

gumové medvedíky

gumové medvedíky

Najlepšie riešenie pre Vašej prípravu vzoriek nájdete v našej aplikačnej databázi

Kryogénny mlyn CryoMill Princíp funkcie

Nádobky na mletie mlynčeka CryoMill vytvárajú radiálne oscilácie v horizontálnej polohe. Mlecie gule narážajú s veľkou energiou na materiál vzorky na zaoblených koncoch nádoby a rozdrví ho.

Nádoba na mletie je kontinuálne chladená tekutým dusíkom z integrovaného chladiaceho systému, a to pred aj v priebehu mletie.

Výhrady k technickému riešeniu a nedostatkom