Presná a rýchla analýza potravín sa stáva čoraz dôležitejšou, keďže predpisy sa sprísňujú a spotrebitelia sú čoraz náročnejší. Tento odborný deň o analýze potravín vám poskytne komplexný prehľad o optimálnych krokoch od prípravy vzorky po analýzu, zoznámi vás s modernými metódami a prinesie vám aktuálne informácie.
Registrácia je bezplatná a nezáväzná.
Reprodukovateľná príprava vzoriek na analýzu potravín
Potrava sa vyskytuje v rôznych konzistenciách a je často nehomogénna. Na zmysluplnú analýzu vyžadujú potravinárske laboratóriá reprezentatívne vzorky, čo si vyžaduje homogenizáciu ako súčasť prípravy vzorky. V ideálnom prípade by tento krok mal zahŕňať čo najmenej práce. Pripravená čiastková vzorka musí reprezentovať laboratórnu vzorku aj východiskovú vzorku. To by nebol prípad nehomogénnej vzorky, pretože niektoré zložky východiskovej vzorky by mohli byť nadmerne alebo nedostatočne zastúpené.
V tomto webinári sa dozviete viac o:
Rýchla a jednoduchá príprava vzoriek a analýza na kontrolu kvality potravín
V súvislosti s analýzou potravín môžu mikrovlnné laboratórne prístroje poskytovať presné výsledky v priebehu niekoľkých minút a zároveň sa veľmi ľahko ovládajú. Okrem toho sa možno zaobísť bez toxických, korozívnych a pre životné prostredie nebezpečných chemikálií, čo zase výrazne zvyšuje bezpečnosť práce.
CEM predstavuje nasledovné aplikačné riešenia v rámci Veľkej štvorky/Veľkej osmičky označovania potravín, § 64 LFGB a na internú kontrolu kvality:
Ťažké kovy a pesticídy vo vysoko spracovaných potravinách
V tretej časti série webinárov od spoločností Retsch, CEM a Shimadzu sa zameriavame na analytiku. Každý krok spracovania potravín predstavuje zdroj kontaminácie, a preto by sa vysoko spracované potraviny (ultra-spracované potraviny (UPF)) mali posudzovať kriticky. Ťažké kovy sa analyzujú pomocou ICP-MS a pesticídy pomocou GCMS/MS. Máte možnosť spojiť sa s odborníkmi na zariadenia a prediskutovať svoje otázky.
V tomto webinári sa dozviete viac o:
Rapid and Precise Protein/Nitrogen and Carbon Analysis with the Elementrac CN-r According to Dumas
Protein analysis in the food sector is crucial for ensuring nutritional quality, accurate food labeling, and compliance with legal requirements. Additionally, it plays a significant role in quality control, product development, and cost control, thereby ensuring the integrity and nutritional value of the products. In the field of food analytics, the Elementrac CN-r, with its modern protein analysis technology, enables rapid and precise measurements within minutes and is also extremely user-friendly. Furthermore, it eliminates the need for environmentally and health-hazardous chemicals, significantly improving workplace safety.
In this webinar, you will learn about:
*** Viacero časových intervalov pre rôzne časové pásma ***
Dr. Tanja Butt, Dr. Lena Weigold, Dr. Gerhard Beckers
Dátum : 21. November 2024
7:00 AM - 8:00 AM CET /
3:00 PM - 4:00 PM CET
Jazyk : Anglicky
Axel Schoener and Maxim Diel, CEM Corp.
Dátum : 21. November 2024
8:15 AM - 9:15 AM CET /
4:15 PM - 5:15 PM CET
Jazyk : Anglicky
Uwe Oppermann, Stephane Moreau, Waldemar Weber, Johannes Hesper
Dátum : 21. November 2024
9:30 AM - 10:30 AM CET
Jazyk : Anglicky
Dátum : 21. November 2024
5:30 PM - 6:30 PM CET
Jazyk : Anglicky
Dr. Murhat Kükrek
Dátum : 21. November 2024
10:45 AM - 11:15 AM CET /
6:45 PM - 7:15 PM CET
Jazyk : Anglicky