Search

Webinár:: Zoznámte sa s odborníkmi na potraviny

Presná a rýchla analýza potravín sa stáva čoraz dôležitejšou, keďže predpisy sa sprísňujú a spotrebitelia sú čoraz náročnejší. Tento odborný deň o analýze potravín vám poskytne komplexný prehľad o optimálnych krokoch od prípravy vzorky po analýzu, zoznámi vás s modernými metódami a prinesie vám aktuálne informácie.

Registrácia je bezplatná a nezáväzná.

*** Upozornenie: Na každú časť webinára je potrebná samostatná registrácia ***

Reprodukovateľná príprava vzoriek na analýzu potravín

Potrava sa vyskytuje v rôznych konzistenciách a je často nehomogénna. Na zmysluplnú analýzu vyžadujú potravinárske laboratóriá reprezentatívne vzorky, čo si vyžaduje homogenizáciu ako súčasť prípravy vzorky. V ideálnom prípade by tento krok mal zahŕňať čo najmenej práce. Pripravená čiastková vzorka musí reprezentovať laboratórnu vzorku aj východiskovú vzorku. To by nebol prípad nehomogénnej vzorky, pretože niektoré zložky východiskovej vzorky by mohli byť nadmerne alebo nedostatočne zastúpené.

V tomto webinári sa dozviete viac o:

  • Homogenizácia, smerodajná odchýlka, správne hodnoty analýzy
  • Ako nájdem optimálnu metódu pre moju vzorku
  • Kryogénne mletie (suchý ľad, tekutý dusík)
  • Vhodné laboratórne mlyny na homogenizáciu potravín
  • Živé ukážky vybraných mlynov
  • Príklady aplikácií
  • Stanovenie veľkosti častíc pomocou sitovej analýzy

Rýchla a jednoduchá príprava vzoriek a analýza na kontrolu kvality potravín

V súvislosti s analýzou potravín môžu mikrovlnné laboratórne prístroje poskytovať presné výsledky v priebehu niekoľkých minút a zároveň sa veľmi ľahko ovládajú. Okrem toho sa možno zaobísť bez toxických, korozívnych a pre životné prostredie nebezpečných chemikálií, čo zase výrazne zvyšuje bezpečnosť práce.

CEM predstavuje nasledovné aplikačné riešenia v rámci Veľkej štvorky/Veľkej osmičky označovania potravín, § 64 LFGB a na internú kontrolu kvality:

  • Obsah vlhkosti a pevných látok
  • Stanovenie obsahu tuku, bez chemikálií a úplne univerzálne, podľa ISO 16756
  • Rýchla analýza obsahu bielkovín podľa metód AOAC 967.12, 930.33, 930.29 a 2011.04
  • Obsah popola za niekoľko minút
  • Nasýtené/nenasýtené mastné kyseliny (FAME)
  • Obsah hydroxyprolínu
  • Rýchly mikrovlnný rozklad na stanovenie prvkov vo výžive
  • 3-MCPD

Ťažké kovy a pesticídy vo vysoko spracovaných potravinách

V tretej časti série webinárov od spoločností Retsch, CEM a Shimadzu sa zameriavame na analytiku. Každý krok spracovania potravín predstavuje zdroj kontaminácie, a preto by sa vysoko spracované potraviny (ultra-spracované potraviny (UPF)) mali posudzovať kriticky. Ťažké kovy sa analyzujú pomocou ICP-MS a pesticídy pomocou GCMS/MS. Máte možnosť spojiť sa s odborníkmi na zariadenia a prediskutovať svoje otázky.

V tomto webinári sa dozviete viac o:

  • Ako merať pesticídy v zložitých vzorkách?
  • Sú studené vstrekovacie systémy užitočné pre GCMS?
  • Veľké molekuly v ohnisku - analýza proteínov s MALDI
  • Výzvy a riešenia pre analýzu ťažkých kovov
  • Koľko ťažkých kovov sa skrýva v trendových potravinách?

Rapid and Precise Protein/Nitrogen and Carbon Analysis with the Elementrac CN-r According to Dumas

Protein analysis in the food sector is crucial for ensuring nutritional quality, accurate food labeling, and compliance with legal requirements. Additionally, it plays a significant role in quality control, product development, and cost control, thereby ensuring the integrity and nutritional value of the products. In the field of food analytics, the Elementrac CN-r, with its modern protein analysis technology, enables rapid and precise measurements within minutes and is also extremely user-friendly. Furthermore, it eliminates the need for environmentally and health-hazardous chemicals, significantly improving workplace safety.

In this webinar, you will learn about:

  • The advantages of the Dumas method over the classic Kjeldahl method
  • Benefits of the Elementrac CN-r to increase productivity in the lab while reducing workload
  • The operating principle of the CN-r
  • Suitable sample matrices for the CN-r
  • Which laboratories will benefit from switching to the Elementrac CN-r

*** Viacero časových intervalov pre rôzne časové pásma ***

Prezentujúcí:

Dr. Tanja Butt, Dr. Lena Weigold, Dr. Gerhard Beckers


Dátum : 21. November 2024
7:00 AM - 8:00 AM CET /
3:00 PM - 4:00 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentujúcí:

Axel Schoener and Maxim Diel, CEM Corp.


Dátum : 21. November 2024
8:15 AM - 9:15 AM CET /
4:15 PM - 5:15 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentujúcí:

Uwe Oppermann, Stephane Moreau, Waldemar Weber, Johannes Hesper


Dátum : 21. November 2024
9:30 AM - 10:30 AM CET
Jazyk : Anglicky


Dátum : 21. November 2024
5:30 PM - 6:30 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentujúcí:

Dr. Murhat Kükrek


Dátum : 21. November 2024
10:45 AM - 11:15 AM CET /
6:45 PM - 7:15 PM CET
Jazyk : Anglicky