Väčšinu vzoriek možno rozomlieť pri izbovej teplote na požadovanú analytickú jemnosť, ak si k tomu vyberieme mlyn s vhodným princípom zmenšenie veľkosti (náraz, tlak, trenie, strih, rezanie). Existujú však limity pre redukciu veľkosti pri izbovej teplote, napríklad keď aj malé zvýšenie teploty ovplyvňuje vzorka negatívnym spôsobom; alebo keď je materiál veľmi elastický a vyššie uvedené princípy redukcia veľkosti spôsobí iba deformáciu. Perfektným riešením pre tieto typy vzoriek je mletie za studena alebo kryogénne mletie. To si vyžaduje pomôcky na mletie, ako je kvapalný dusík (-196°C) alebo suchý ľad (-78°C), ktoré ochladzujú vzorku a uľahčujú jeho rozbitie.
Webinár ponúkaný spoločnosťou Retsch "Kryogénne mletie: Ako zaobchádzať s materiálmi citlivými na teplo" konkrétne vysvetlí, ako vykonávať správne a účinné kryogénne mletie (kvapalný dusík/suchý ľad) s osobitným dôrazom na typické aplikácie v nasledujúcich odvetviach:
- Automobilový priemysel
- Cementárne
- Chemičky
- Gumy
- Plasty
- Ekológia / Energetika
Počas webináre náš expert predvedie najvhodnejšie mlecie systémy pre niekoľko aplikácií, ako sú polyméry / sekundárne tuhé palivá / plasty / živica / gumy / pneumatiky a mnoho ďalšieho.
Na tomto webinári budeme preskúmavať tieto témy